20241001_163636

Branně-vědomostní soutěž Wolfram – finálové kolo

2. 10. 2024

Žáci devátých ročníků – Adél Szücs, Matyáš Menšík, Filip Gregořica a Milan Rychlík se pod vedením pana učitele Brančíka a Dedka úspěšně kvalifikovali v prvním kole branně-vědomostní soutěže Wolfram. Tato byla pořádána armádou ČR. Poté dne 1.10. jeli do finálového kola do vojenského prostoru Libavá, kde se utkali s dalšími 26 školami! Závod obsahoval disciplíny jako střelbu (zde měli absolutně nejlepší výsledky ze všech! ), tažení vojenského auta na laně, topografii, vědomostní test, záchranu tonoucího se na raftu popř. vojenský dovednostní běh. To vše na 3kilometrovém okruhu, který museli zvládnout v co nejkratším čase.

Konkurence byla vysoká, např. sportovních škol, atmosféra a počasí však byly špičkové! Také si užili spoustu doprovodných aktivit – skládání matematického mostu, laserový střelecký trenažer, lukostřelbu…

Na konci následovalo dramatické vyhodnocení a všichni jsme byli napnutí jak struny, jak to vše dopadne. Přání bylo být alespoň v top 10. Nakonec jsme zjistili, že se dělíme o jedno místo s jinou školou, kdo bude tedy na druhém a kdo na třetím místě měla rozhodnout přetahovaná lanem. I tuto naši borci zvládli s přehledem a ZŠ a MŠ Horymírova se umístila na krásném druhém místě celokrajské branně-vědomostní soutěži Wolfram.

Jsme na naše žáky nesmírně pyšní, neboť podali fenomenální výkon, měli úžasný férový, kamarádský přístup, dobrou náladu a vytvořili perfektní neopakovatelnou atmosféru celého závodu.